Voeding

Ontbijt als een koning

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag! Neem voldoende tijd om te ontbijten. Je lichaam is in de ochtend echt toe aan eten, omdat het in de nacht al heel wat uren geen voedingsstoffen heeft binnengekregen. Je lichaamsmotor moet weer worden gestart en dat doe je door een gezond ontbijt te eten.

Sla het ontbijt niet over als je een poging doet om wat kilo's kwijt te raken. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen die ontbijten gemiddeld slanker zijn dan mensen die het ontbijt overslaan.

Lunch als een keizer

De lunch vormt een belangrijke bron om de dag goed door te komen. Een voldoende uitgebreide lunch zorgt er bovendien voor dat je niet rond 15.00 uur hunkert naar een zoete of vette snack.

Mensen die willen afvallen, proberen vaak de lunch over te slaan. Hierdoor raakt je lichaam vermoeid en ben je vaak geirriteerd. De concentratie voor je werk of studie neemt af en rond 16.00 uur grijp je alsnog naar een calorierijke snack. Uiteindelijk heeft het overslaan van de lunch dus een tegenovergesteld effect; je wordt er dikker van.

Dineren als een bedelaar

Gezond avondeten bestaat uit voldoende groente en eiwitten. Welke groente je daarvoor kiest is niet zo belangrijk, maar voldoende afwisseling in groente wel. Denk eens aan een koude groente naast een warme.
Het is belangrijk om niet te laat op de avond te eten, je lichaam raakt in rust en heeft geen puf meer om je voeding te verbranden.

Broccoli: Zit vol met vitamines zoals vitamine A, B, C en K. Je kunt deze groente een echte vitaminebom noemen en het is een hele goede keuze. 
Spruiten: Spruiten zijn een gezonde keuze op je bord. Spruiten zijn rijk aan vitamine A, C, B1, kalium en fosfor.
Spinazie:  Zit vol met ijzer en bevat o.a. ook vitamine A, C, E en kalium.
Asperges: bevatten heel veel vitamine uit de B-groep en foliumzuur.
Bloemkool: Is een groente die ijzer en vitamine K bevat, maar bevat ook vitamine C.

 

 

New-Motion
Bredestraat 155
6543 ZV Nijmegen

T 06 - 13004243
E info@new-motion.com
New-Motion, samen met je voedingscoach in beweging!