Recepten

Kokos, kurkuma, wortelsoep

Smoothie Afvallen Nijmegen

Ingrediënten:

- 1 ui grof gehakt
- 1 eetlepel kokosrasp
- 1 kilo biologische wortelen
- 2 eetlepels kokosvet
- 2.5 cm verse gember
- 1 eetlepel kurkuma 
- 1 liter groentebouillon
- 1 blik kokosmelk
- 1 rode peper
- snufje Celtis zeezout

Bereiden
Verhit de kokosolie in een grote pan en voeg de uien toe. Laat ze ongeveer 7 minuten smoren. voeg dan de wortelen, gember, kurkuma en pepers toe en bak alles in 5 minuten omscheppend mee. Giet de bouillon en de kokosmelk erop. Leg de deksel half op de pan en kook de doep toe de groente zacht zijn, zón 15 minuten.

Schep een soeplepel wortel uit de soep voor de garnering en zet deze opzij. Pureer de soep helemaal glad met een blender of staafmixer. Breng op smaak met zout. Schenk de soep in de glazen en garneer het geheel met de wortel en kokosrasp.

Eet smakelijk!


Cool Chocolata

Cool Chocolata

Ingrediënten:

- 3 el rauwe cacao
- 60 ml gesmolten kokosolie
- handje gojibessen
- sap van 1 mandarijn
- 1 1/2 el kokosbloesemsuiker
- 1 tl boekweitmeel
- 1 tl vanille
- 1 tl kaneel
- snufje Himalayazout


Bereiden
Meng alle benodigdheden in een kom door elkaar en schep ze in ijsblokvormpjes of siliconen muffinvormpjes. Zet ze vervolgens een half uurtje in de vriezer en je kunt ze opeten. Je kunt een voorraadje in je vriezer bewaren.

Eet smakelijk!


Bananenbrood met chocolade

Bananenbrood afvallen Nijmegen

Ingrediënten

150 gram speltmeel
3 eieren
2 bananen
50 gram appelmoes biologisch en suikervrij
1 eetlepel honing
120 gram paranoten
1 eetlepel lijnzaad
2 eetlepels rauwe cacaopoeder
1 eetlepel wijnsteenzuur bakpoeder

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng het speltmeel samen met het bakpoeder in de mengkom. Prak de banaan tot moes en voeg het samen met de appelmoes toe aan het meel. Schep goed om! Hak de paranoten fijn en voeg ze, samen met het lijnzaad en cacao toe aan het beslag. Meng de honing er goed door en nogmaals goed doorscheppen. Als laatste de eieren loskloppen met een vork en toevoegen aan het beslag.

Bekleed het bakblik met bakpapier en vul het bakblik ongeveer tot 3/4 met het beslag. Plaats het bakblik in het midden van de bakplaat en bak het voor ongeveer 50 à 60 minuten op 200 graden.

Na 50 minuten kijken of het brood niet te donker wordt. Door een satéprikker in het midden van de cake te steken kun je zien of de cake mooi droog van binnen is. Zet de oven uit en laat het bananenbrood nog voor 10 minuten nagaren in de oven.

Eet smakelijk!


Power reep

   Muesliereep Afvallen Nijmegen 

Ingrediënten                                                                                     

4 eiwitten
40 gram Palmsuiker
1 theelepel kaneel
1 lepel rauwe cacaopoeder

1 theelepel citroenrasp
40 gram kokosolie
180 gram mix van noten, zaden, rozijnen en gedroogd fruit
200 gram spelt- of havervlokken
bakpapier

Bereiden

Verwarm de oven op 175 graden. Klop de eiwitten los en meng de Agavesiroop, citroenrasp, kokosolie en kaneel door het eiwit. Hak de noten en snijd het fruit in kleine stukjes. Meng dit door het eiwit. Voeg als laatste de spelt- of havervlokken door het mengsel. Leg het bakpapier op de bakplaat en verdeel het mengsel als een grote koek op de plaat, goed aandrukken.

Bak de koek in ongeveer 20 min. bruin. Houd de laatste 10 min. goed in de gaten of de koek niet te snel gaat. Laat de koek volledig afkoelen en snijd er repen van. De repen zijn goed houdbaar in een trommel.

De reep is één en al power en een goede vervanger voor de boterham. 
 

Eet smakelijk!


 

 

 

New-Motion
Bredestraat 155
6543 ZV Nijmegen

T 06 - 13004243
E info@new-motion.com
New-Motion, samen met je voedingscoach in beweging!